meteen boeken? Klik hier

Bureau Vanaf 2
Postbus 36241
1020 ME Amsterdam

e-mail: info@vanaf2.nl
telefoon: 020-636 68 60
mobiel: 06-11 043 790


Kijkt u op de website van klik hier om naar de peuterfestival en peuterparade website te gaan
voor meer informatie, de data en speellocaties van de festivals.

 


De peuterfestivals hebben de afgelopen jaren hun weg gevonden naar ruim 40 steden en gemeenten. Tienduizenden peuters en kleuters maken daar kennis met onze fantasierijke, vaak interactieve en speelseducatieve voorstellingen. Zowel de programmeurs als de toeschouwers zijn razend enthousiast; alle reden dus om het concept te vernieuwen en nog meer mogelijkheden te bieden tot het flexibel en betaalbaar programmeren van deze festivals.

Prentenboekjesfestival
Wat is er nu heerlijker een theater binnen te gaan, waarvan de foyer is veranderd in een creatieve Prentenboekjesstad, vol met bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is? Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian en het huis van Floddertje. Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook een paar mooie en spannende voorstellingen te zien.
Het Prentenboekjesfestival kent een ochtend- en een middagprogramma, de ochtend is voor peuters, de middag voor kleuters. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de 'Prentenboekenstad' maar ook zelf aan de slag. Speciaal voor de kleuters gaan zij tijdens het 'Kleurfeest' onder artistieke leiding zelf tekeningen maken en/of inkleuren. Wie weet worden ze wel tentoongesteld. Of misschien komen daar ook mooie prentenboekjes van!

Noord -en Zuidpool
Voor en na de voorstelling(en) kunnen de kleintjes helemaal opgaan in de wondere wereld van de Noord-en Zuidpool. In de foyer is een speciaal voor hen ontworpen Noord-en Zuidpool gecreëerd. Al spelend in deze inspirerende omgeving creëren ze een eigen theatrale wereld en maken ze kennis met de natuur en de dieren van de Noord - en Zuidpool. De peuters kunnen met ijsschotsen in de weer, op de rug van een orka de wereld om hen heen bekijken, of ontdekken hoe een zeehond zijn visjes vangt. En als ze juist wat rust willen na de voorstelling(en), kunnen ze zich ook met een boekje terugtrekken in een iglo of een behaaglijk warm huisje.

Oerwoud
Al spelend in het Oerwoud creëren ze een eigen theatrale wereld en maken ze kennis met de natuur en de dieren van de jungle. De peuters kunnen met een giraffe een puzzel maken, of knuffelen met een enorme tijger en misschien wel aan een liaan slingeren of lekker in een apennest liggen. Terwijl de kleintjes zich alleen, met de theatermaker, of met mama en papa een weg banen door het oerwoud, ontdekken ze het oerwoud en de bewoners steeds weer opnieuw.

Kabouterbos
Het Kabouterbos staat vol rood-met-wit gestipte paddestoelen en de peuters kunnen er spelen met natuurlijke materialen. Kabouters zijn een ijverig en proper volkje en meestal helpen deze kleine wezentjes ongezien om GROTE problemen te klaren. Kabouters herken je aan hun kleine gestalte en hun ronde buikjes. Ze zijn klein, maar sterk en hebben een enorme wil. Toevallig lijken kabouters en peuters een beetje op elkaar en daarom zijn het al gauw dikke vrienden. Vandaag mogen de peuters de Kabouters helpen met hun belangrijke dagelijkse taken, hout sprokkelen, blaadjes verzamelen boeketjes maken en het grind harken, Maar ze leren ook vast alle belangrijke klusjes die kabouters zo graag voor de mensen opknappen zoals de was ophangen, soep koken en het stoepje vegen.

Op Stapel!
Geel, cirkel, blauw, vierkant, groen, driehoek, rood... het lijkt hier wel een vormenwoud. Hier kun je lekker dwalen. Er liggen blokken hout die je kunt stapelen. Een eindje verderop: spannende cirkels waar je even in kan schuilen. Plotseling ontdek je een rare driehoek. Nee, het is een piramide! Alle figuren zijn verschillend. Je kunt ze aanraken, er andere figuren mee maken en vooral: ermee slepen en stapelen!

Kom je spelen?
Kom je spelen? is een inspirerend en uitnodigend tentendorp. In elke tent valt iets te beleven. In de muziektent kun je solo of in een bandje met collega-peuters instrumenten bespelen. Of gewoon lawaai maken. In een andere tent proberen peuters bijzondere kledingstukken uit. Ze voeren misschien wel een mini-modeshow op. In de staltent staan stokpaardjes te trappelen. Lekker knus is een bezoekje aan de kleine koter-boekentent en aan de hummel-keukentent met een dreumes-barbeque. Er is zelfs een ukkie-lounge tent, waarin ook begeleiders even kunnen chillen.

Waar en wanneer?
Voor meer informatie, de data en speellocaties van de festivals kunt u terecht op de website: www.peuterfestival.nl of u klikt op 'speeldata'.