Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Amboula

Yalla Yalla

Amboula is een gevoelige en grappige familievoorstelling over een man die alleen is en nieuwe vrienden zoekt om zijn verjaardagsfeestje mee te vieren.

Hoera, je bent jarig! Maar, je bent helemaal alleen... Dus maak je nieuwe vrienden om samen een onvergetelijke dag te beleven. Maar hoe gaat dat als je een beetje wereldvreemd bent? Hoe pak je dat dan aan? "Amboula" is Tunesisch voor ballon: feestelijk, maar ook gevoelig. Achref is zelf nog maar kort in Nederland. Voor deze familievoorstelling onderzocht hij hoe je nieuwe vriendschappen sluit. Veel grappen maken, dat helpt. En dat je dan heb je geen woorden nodig om er samen een feestje van te maken, bleek in maart op het Utrechtse Café Theater Festival. Hier won de voorstelling de publieksprijs!

Theatermaker Achref Adhadhi (1987) verhuisde in de zomer van 2015 voor de liefde vanuit Tunesië naar Nederland. Achref is opgeleid als fysiek acteur, regisseur en scriptschrijver. Met zijn eerste Nederlandse voorstelling Amboula won hij in 2017 de publieksprijs tijdens het Utrechtse Café Theater Festival. Om zijn weg in de Nederlandse theaterwereld te vinden, heeft hij afgelopen jaar deelgenomen aan de DOX-ateliers. De Ateliers zijn de afdeling research & development van het Utrechtse gezelschap DOX. Ontwikkeling is hier het centrale gegeven. Momenteel neemt hij deel aan het talentonwikkelingstraject Likeminds Factory in Amsterdam en is hij onderdeel van het artistieke team van de voorstelling In Between Time. Deze locatievoorstelling in de voormalige Bijlmerbajes wordt geproduceerd door stichting 5eKwartier, in co-productie met Stichting IJ Producties. De preview van In Between Time was in november 2017 te zien tijdens het Amsterdam Storytelling Festival. Op basis van deze ervaring wordt de voorstelling in het voorjaar van 2018 doorontwikkeld en aan een breed publiek getoond.

download of bekijk

Techniekplan    Persmap    Speeldata   

Yalla Yalla

  • Discipline: Theater, mime
  • Duur: 45 minuten
  • Spel: Achref Adhadhi
  • Toeschouwers: 200 (meer in overleg)
  • Leeftijd: 6+